Tuesday, February 28, 2017

LET IT GO


Assalammuaikum and hey readers,

Well its have been a longlonglong timeeeeeee rite. Lama sangat dah tak update langsung hahaha. After matriks too much thing happened in my life. And now baru cam tetibe rasa nak update haha. Now tirah dah degreee yeayyyy!!! guess what?!  Tirah ambik course finance yang dulu punya taknak hahahahaha. InshaAllah dgn izin Allah tirah boleh hadap lagi. Sekarang nak masuk sem 2 sudaaa. huuhuu anddd the most suprising thing is i'm studying at Sabah hahaha seriyes yang taknak semuanye jadi kat tirah sekarang. First its hard jugak nak terima tapi fikir tirah nak pergi belajar sana sebab LillahiTaala. Tirah nekad nak improvekan diri tirah lepas apa yang jadi. Well life is like a wheel right? Kadang kita kat bawah, kadang kita kat atas. 

2016 was a year that i lost myself. I cried so much, depressed and lost. Nak tahu ke sebabnya? I think better not. Haha because what past is past. and i'm on my way to heal myself. Bagusnya bila kita dah terjatuh teruk, baru kita belajar untuk bangun. Mungkin selama nih tirah terlalu nak melawan arus, sedangkan tirah tak mampu. Thanks to those yang menyedarkan tirah yang sebenarnya kita nih hanya hamba Allah yg lemah dan ada benda yang kita tak boleh jangka untuk berlaku sebab Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. Mungkin masa tuh kita rasa kenapa kenapa Allah duga aku sampai macamnih? Kenapa semua berlaku dalam satu masa? But then as time goes by, kita akan sedar ada baiknya. Alhamdulillah dengan segala dugaan tuh, menyedarkan tirah untuk lebih dekatkan diri dengan Dia. Somehow dugaan tuh buatkan tirah sekarang lebih tak kesah pasal hati orang. Tirah lebih utamakan hati tirah dulu. Bila Allah nak tunjuk sesuatu hal, sekelip mata je semuanya boleh terjadi.

Kenangan, sayang dan suka tuh bukan mudah lah untuk ditukar ganti dan dibuang. Masih ada cuma kita biarkan di belakang, sebab apa yang penting sekarang ialah apa yang kita nak hadapi di hadapan. It is normal for the pain to come once in a while. It is normal to cry once in a while. Because you are human. You have feelings. Tak semua apa yang kita rasa kita boleh simpan kan. Kadang kena let it all out so that baru rasa kau bebas! Allah itu adalah sebaik baik perancang. Apapun terjadi hidup mesti diteruskan.

Byebye see yaaaa


LOVE, TIRA

si penat menaip ~ Tiraa

Large Rainbow Pointer
all the things in this blog is belong to NURATHIRAH-Copyright ©2012