Friday, January 30, 2015

TO BE LOVED


Assalammualaikum and holla dear readers,

haiiiiiiiiiiii! haha tajuk tuh macam excited je en en. well nak cerita pasal sorang girl nie. dulu die bebajet je ade prinsip single sampai habis high school tuptup tak sempat habis sekolah da ade someone special. hahaha bebajet je. dulu dalam geng die lah yang paling innocen naif kateko. jenis buat dek tak melayan. haha semua ade limit bagi die. die nih ade lah suke gak i mean like crush crush orang kan. tapi tulah just suke admire dari jauh tak pernah die harap lebih darituh. die sedar sape la die en. die pun sendiri pun tak percaya die penah ade crush kat orang for almost 3 year. lamaaaaaaaaa seh. haha tapi just suke no more than that laa. then masa f4 die pindah sekolah baru die punye lifestyle da lain. hidup die tak sama macam die sekolah harian dulu. well die ambik masa untuk sesuai dgn persekitaran and subjek baru. masuk pulak kelas ramai perempuan. boleh dikatakan culture shock sgt. macam macam jadi masa die f4. ade yang nak kenal dgn die sebab suke kwan die lah. ade yg dah ade makwe but tak mengaku ade makwe la. ade yg macam desperate. die nie jenis tak kisah nak kawan ngan sape2. but bile masuk sekolah tuh ade sesetengah lelaki like desperate for girls. soo from that die conclude die takkan "sangkut" dengan sapesape! but then.. kekeke..

for first la die memang tak pandang pun. coz die percaya semua lelaki sweettalker. and die tak berape nak suke bebudak sekolah tuh. tapi tulah. die sendiri pelik bile die tibetibe macam nak usha sorang nih. lelaki nih tua setahun dari die. hahaha. for first kawan die yg syokkk dok bercerita pasal senior nih. kemain kau macho laaa de aura laaa. so sebagai kawan dengar je la en. haha die tengok jugak ape yg aura macho nye. biase je. hahahaha. but then tahla die jumpe fb lelaki tuh and just add coz pikir senior skolah sama. takde pape niat pun. but he then tegur die nih. so like diorang just start chat and cakap pasal sekolah cikgu all about school. lelaki nih ade jugak tegur die nih kat skolah tapi perempuan nih macam biase laaa buat2 sombong kateko. ahhahaha. since that, everytime balik rumah (sebab duduk asrama) diorang will chat chat and chat! haha perempuan nih observe je macam mane lelaki nih punye cara. well he kind of different for her.

sepanjang chat lelaki nie jarang sangat sweettalker like other guys die penah kenal. so she kind of interested. haha. but then one day lelaki tuh bagi nombor phone. hahaha terkedududu die nih taktau nak cakap ape. crush yg bagi first step wehhhhh. ahahahaha. kat sekolah die perati je dari jauhhh. tu je yg mampu huhu, but bile dapat no phone lelaki tuh. perhhh. hhahaha. berbunga2. hahaha seminggu before habis sekolah die kind of rapat dengan lelaki nih. sooo time tuh da nak dekat habis sekolah and lelaki tuh nak spm. so she give him card and chocolate as a farewell and goodluck. haha because die tak nak harap lebih kat lelaki tuh. like kalau ade, adelah kan. tetibe lelaki tuh nak balas hadiah die. hahah omg terkejut betul die. because she never expect that. before esoknye habis sekolah and cuti panjang. they met time riadah. haha. nerbes betul perempuan tuh. yelaa jalan dengan senior lelaki yang boleh dikatakan retis wui. huhuhu. tapi perempuan nih ignore je "alaahhhh lantakla last day dah" hahaha. malu jugak perempuan nih haih. lelaki tuh selamba poyo je. wakaka. well die perhati je lelaki tuh main pingpong. haha coz she thought this is the end. but who knows, till now diorang still contact each other. walaupun 277 km. hahaha.

guess you know who i'm talking about rite? heehee.

"dont judge a book by its cover sayang"
"walaupun jauh di mata dekat di hati hikhik"


LOVE, TIRAA

si penat menaip ~ Tiraa

Large Rainbow Pointer
all the things in this blog is belong to NURATHIRAH-Copyright ©2012