Saturday, May 17, 2014

YOURSELF


Holaa assalammualaikum readers !

Sekarang semua mesti buzy kan? yelahh tengah midyear exam.. huhu.. caiyok caiyok! rasanye lama kan tirah tak update post baru? tahun nie buzy weyh -.- haha. nak buat cane nak espiem kannn~~ haihh. macam tak percaya je tirah da nak spm. rasa macam baru je semalam je jadi budak sekolah menengah. tibetibe tahun depan nak masuk U daa.. macam tak percaya da 17 tahun rupenye aku nie. hahaha. pikir baru 7 tahun. xD ajetajet je. sedar la diri tuh tirah oi. hahahaha. but seriously jadi budak kecik lagi better dari budak budak besar nie. makin besar makin macam macam. tulah inilah. haih pening. ~.~ tapi kenalah terima kenyataan yang kita nie makin lama makin tua. hidup kat dunia nie pun sementara je. tah esok lusa ade lagi tak. alhamdulillah. harinie kite masih lagi boleh bernafas, boleh tengok dunia nie, boleh tengok muke orang tersayang kite.. kekadang rasa da tak sanggup nak hidup kat dunia nie kan? rasa macam nak mati cepat. tapi.. ingat da cukup ke pahala kite? da terbalas ke jasa mak ayah kite? cukup ke amalan kite nak jumpe die Yang Maha Esa? bagi tirah. belum lagi. so, dengan masa yang still ade nih.. kite kena buat yang terbaik untuk mak ayah kite. bukan senang nak jadi anak yang solehah. tapi InshaAllah. everythings is possible. masih sempat kite nak mintak ampun dan bertaubat. ye. susah untuk jadi yang terbaik. tapi tirah akan buat semampu dan sebaik yang mungkin untuk orang yang tirah sayang. :')

ececeh touching main tangkap leleh lak kan kan. hahahahahaha. bukan ape sekali sekala kena jugak kan muhasabah diri sendiri nie. hehe. untuk diri tirah jugak kan. huhu. tirah nak story nie. orang nieh macammacam jenis perangai ade kan? yang hipokrit, tikam belakang, talam dua muke, and macammacam lagilah. kadangkadang kite pikir die baik. tapi tak sebaik yang kite sangka. bile kite da kenal..segala macam bende ade. hahaa. terutamanya kawankawan. sekarang nieh susah nak cari "sahabat". yes. kawan dan sahabat tu dua maksud yang berbeza. kawan nie senang je nak cari. dengan sesiapa pun kite boleh kawan. tapi sahabat tuh susah nak cari. sahabat nie orang yang betulbetul kenal kite. yang always ade dengan kite tak kira kite susah or senang. and die akan selalu ambik tahu tentang kite. bukan kite je yang ambik tahu pasal die. die akan selalu support kite. and nasihatkan kite if kite buat salah. if antara korang jauh pun, tak semudah tuh friendship korang boleh putus. but janganlah jadi orang yang hanya perlukan kawan tuk kepentingan diri sendiri. tak perlu pun. bukannye kau takleh hidup kalau takde kawan. boleh je. just jangan lah terlalu nakkan perhatian kawankawan. haha. family always first guys. banyak pulak tirah membebel kan? hahahaha. JUST BE YOURSELF FRIENDS.  wokeyh thats all for today i think. thanks for reading.. ;P

LOVE, TIRAA


si penat menaip ~ Tiraa

Large Rainbow Pointer
all the things in this blog is belong to NURATHIRAH-Copyright ©2012