Wednesday, September 18, 2013

NEW LIFE



Hello and Assalammualaikum !!

Hyehyehye! lama kan tiraa tak update. Harap maaf ampun dari hujung rambut smpai hujung kuku. #eh? hahaha xD Serious sorry sangat. Tiraa tau da lama sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat (berape banyak sangat daa?) haha lama betul tak update en? First, sebab masuk asrama yang ntah secara tiba tiba je. Then, balik langsung tak sempat nak update blog disebabkan homework yang bertimbun macam ape. Haha. Dengan hidup yang tibetibe je berubah nie lagilah. I'm trying too get out from my comfort zone. Yeah tiraa kan da pindah. Dengan nak sesuaikan diri lagi. Bukan senang. I repeat. Bukan senang k. Nak cari kawan baru. Nak duduk dengan classmate baru. Subjek baru. Tempat baru. :( Sumpah rindu dekat semua classmate lama. Dulu menyampah giler ngan perangai diorang. Tapi sekarang sumpah rindu :( Kadang bile pikir balik da takdir kan? Ada sebab lah tuh kenape Allah nak tiraa keluar dari situ. Tapi cakap senang. Yang tahu ape tiraa rasa hanya Allah je tahu. Lagi lagi dengan Anna, Tasha, Galuh and Iyka. Malammalam bile nak tido pun bila terpikir pasal diorang boleh buat nangis tau tak! haha x"D Banyak sangat kenangan yang tak boleh lupa. hmm.. TAKPE! nanti da masuk U kite samasama k! hehehe. Ade kawan tiraa lagi lah.. Kesian jugak kat dia. Dah lah pindah jauh nun disana tuh. Dengan keadaan sekeliling yang baru lagi. Surrounding asrama lagi. Perh. Loghat kat sana lagi. huishhh. Tu yang die tak sabar nak duduk luar tahun depan. hahaha xD btw, tiraa serious congrats kat die coz da 2 tahun dapat bertahan kat situ! you know what ? you are awesome! cause kalau tiraa sendiri belum tentu lagi dapat adapt kat sana. hehe.

Ok. nie pun tiraa sempat update coz amik cuti lebih sikit. Atuk tiraa pegi haji semalam. Ikutkan memang kena balik Isnin harituh. Tapi tiraa balik harinie. Nie pun kerja kursus akaun tak siap lagi. Dokumen da siap. Tinggal buku catatan pertama,jurnal and lejar. Phewwwww~ nampak je sikit. banyak lagi actually -,- tapi ntah da rasa macam takde mood hadap akaun je. Nak tau kehidupan tiraa kat TJTI cane? haha one word, "memenatkan". Best tuh ade jugak. Tapi sikit. Tiap hari tiraa balik kul 4.30ptg. Bayangkn dulu tiraa balik sekolah atleast kul 2. Sekarang? Perh, mane tak terkejut badan nie. haha, And setiap minggu akan ade je aktiviti.Orang kata pelajar teknik memang buzzzzyyy. -.- Dan sekarang tiraa rasa tiraa dapat manage la time tidur tiraa. Kalau tak masa awalawal bulan dulu memang memanjang boleh terlelap kat kelas. Suara cikgu tuh da macam sayupsayup je dengar. Hahaha apelah. xD Sekarang tiraa da tau MIND SET tuh penting, yes! Sebenarnye apeape yang kite buat mindset tuh yang penting. Yelah.. sampai bila tiraa asyik rasa nak pindah? nak tidur? mengantuk? menyesal? bosan? and soooooooo on... tu kan? hehe. Act, ade la sikit rasa menyesal tuh. xD hehe. okelah really need to go guys! see ya next time. Byebye. Take care, and yeah do remember!

YOU NEVER ALONE...
ALLAH will always BE THERE for YOU 
LOVE, TIRAA~

si penat menaip ~ Tiraa

Large Rainbow Pointer
all the things in this blog is belong to NURATHIRAH-Copyright ©2012