Tuesday, December 4, 2012

HAPPYMAPPY HOLIDAY!


assalammualaikum and heyyaaa dear readers !

longggglongg time no see rite ? hahah habis english brokenmoken. LOL. yeah i miss my dearie sweetie bloggie ! harituh ingat nak post lah jugak last last bile bukak je blog habis sume header, background and gambargambar yang ade dalam post semuaaa hilang , tiraa da repairrepair la sikit mane yang patut tuh, yang lainlain tu biarlah dulu, i will repair it later, hewhew, :) bytheway how are you dear? lama tak dengar khabarberitaaaaaaa. haha yeah hope you fine, healthy and happyapppyy as always :') [merapurapu sorangsorang da pulak tiraa nie] hahaha xD yeah juz wondering about ... haha nevermind ! okeoke back to the TOPIC ! korang cuti nie pegi mane ? bercuti dalam negara or luar negara ? kalau luar negara best lah kan! ^^ haha . but tiraa rasa better kiter jelajah dulu semua tempat kat Malaysia nie dulu barulah pergi luar negara.. haha yeah there is so many interesting places to visit in Malaysia , such as , Pulau Pangkor , Pulau Redang , Pulau Tioman , Cherating , Genting Highlands , Cameron , Melaka , Aquaria KLCC, and Langkawi ! hehehe baru harituh pergi Langkawi , bestttt owh ! 

tiraa pegi 25november, kitaorang bertolak pukul 3 pagi kowt , hahah tiraa nie da lah burung hantu , memang malam sebelum bertolak tuh tak tidur , tiraa ngan adik tiraa dania tergelakgelak layan running man pagipagi buta, haha, kebetulan time tuh running man marathon, so tengok je lah, adikadik yang laen and mak ayah tiraa tidur, kitaorang dua je sibuk tergelak layan running man , >_<" hehehe , then ape lagi kat highway memang terus ngantukk owh, tidur punyer tidur then bangun tanyer dah kat mane nie? tak sampai lagi da . tidur balik , bangun lagi tak smpai lagi , hahah , bape banyak kali bangun tidur, tak sampaisampai lagi, jauh betul, macam mane diaorang kata pegi utara sekejap owh? ~.~ maybe diorang da biase tuh yang tak rasa lama, tiraa nie ha yang baru first time, rasa lama giler. hahah. then sampai R & R kat sungai Perak pukul 6pagi camtuh..solat subuh dulu breakfast then bertolak... perhh penat.. then pukul 10pagi cmtuh sampai jeti Kuala Perlis, tiraa da la tengah tidur then tibetibe adek tiraa kejut bangun da smpai , memang dengan mamai angkat beg ape sume, haha, pukul 11 camtuh feri pown sampai , yeahhh i'm going to LANGKAWI ! haha !

then sampai tuh kitaorang amik kereta sewa untuk 3 hari , yaa die punyer bayaran lebih better dari korang naik teksi , coz teksi mahal then masa korang terhad , kalau sewa kereta korang boleh pergi manamana and masa korang kat satusatu tempat tuh tak terhad. then sampai hotel memang terus landingg kat katil , perhhh penat seyhh . hahah. oke pendekkan cerita, tempattempat korang wajib pergi cable car, pulaupulau such as pulau dayang bunting (naik bot best owhhh orang bot tu pulak kadangkadang saje buat macam rollercaster gituh memang nasib tak tercampak jeh hahaha XD), makam mahsuri, padang beras terbakar (tempat shopping) haha seriously kat situ baju handbag keychain and all the things murah, tiraa automatic jadi shopaholic, >_<" haha , then paling best sekali COKLATSSSS ! hahah korang boleh pegi kat kedai Haji Ismail Group, and Coco Valley, kedai nie ade kat pekan kuah, macammacam jenis coklat ade, memang klu bole semua nak beli haha tapi tak bolelah bankrup pulak ayah tiraaa, hahaha, then klu kat Idaman Suri memang penuh dengan pinggan mangkuk yang memang cantikcantik, paling cantik english style lah kan ? seriously memang tempat tuh idaman surisuri rumah, hahah. beg pown ade, macammacam lah kat Langkawi nie, memang kalau bab shopping boleh gilaks... tiraa yang bukanlah sangat shopaholic nie terus automatic jadi macam kawan tiraa Iyka yang shopaholic tuh , haha kalau die pergi Langkawi nieh tiraa taktau ah cane, iyka tau tak beg sume murah2 ! hahaha! habs lahhh.... ~.~

ya Langkawi is the best holiday i ever had ! korang mesti pergi ! and tiraa nak cakap sikit , kalau korang nak cari makan tengah hari ke ape better juz pegi warungwarung tepi jalan , coz kalau yang kat pekan tuh cekik darah , hahaha , makan tengah hari kat sane memang sedap although warung sedap tau makanan die and harga pown oke ! but kalau makan malam better tak payah makan , hahaha jkjk , sume tempat makan mahal , makan seciput je pown , harga die... jengjengjeng... ahaha. so sila siapkan duit yang banyak , hahaha, for family mahal lah kowt, tapi kalau sorang or juz dua orang maybe oke. heee... then hari ketiga kitaorang pon balikkkkk, eh belum balik puchong eh , kitaorang pegi Penang ! hahah... sekejap je pown 2 hari je, hehe, kat Penang korang memang kena pekena nasi kandar na! sedap owh! harituh time makan Nasi kandar kat Line Clear tira tibetibe terperasan kawan sekolah rendah dulu, nak tegur malulah pulak, tiraa pandang die tapi die macam tak kenal tiraa pown, so tiraa juz buat dunnowh, hahah ntahntah tiraa je kenal die time skolah rendah dulu,tapi die tak kenal pown tiraaa,, hewhewhew, biarlah,... then balik lahhh puchong, habis suda percutian kami , kehkehkeh, nanti lah tiraa buat lagi satu post letak gambargambar time kat sana . haha . lenguh da tangan nie menaip, okeeeeeeee byeeee assalammualaikummmmm sweetheartz ! :)


si penat menaip ~ Tiraa

Large Rainbow Pointer
all the things in this blog is belong to NURATHIRAH-Copyright ©2012