Wednesday, October 24, 2012

FRIENDS? or ENEMIES?



Heyyaa and Assalammualaikum,

okep tiraa nak share sikit lah tentang "friend", yaa semua orang ade kawan kan? kalau cakap pasal kawan mesti ade macammacam jenis and perangai rite? ade yang jenis gilagila , or selalu buat kite happygolucky, ade jugak berpurapura depan kiter laen belakang kiter lain kan, ade yang selalu tolong and selalu ade biler kiter susah or senang  :"), manusia nie ade bermacammacam jenis perangai , mak tiraa kata, kat sekolah nie baru tiraa jumpe sikit je orang, nanti kalau da belajar dekat kolej and masuk alam perkerjaan nanti ade macammacam jenis orang tiraa akan jumpa, yaa kalau kiter ingat sekarang tak ada yang berperangai yang macam kita jangkakan, nanti mesti ade. hehe. oke tiraa nak bagitau sikit jeee jenisjenis kawan ye! hehe

KAWAN MAKAN KAWAN




yep , kawan jenis macam nie patut dielakkann ! kawan macam nie veryvery berbahaya ! just like i said just now, die depan kite baik giler tapi belakang kiter dengan kawankawan laen bukan main lagi die citer buruk pasal kiter? yaa kinda hipokrit i think so! hum! ><  andd kadangkadang die boleh buat kiter bergaduh dengan kawan laen, bayangkan dekat kawan tuh die cakap yang kiter nie tak puas hati dengan die pasal nie la tuh la, then dekat kiter pown die buat citer yang same, tak ke boleh bergaduh macam tuh? hesheshesh... 

KAWAN BILA PERLU

okeh kawan jenis yang macam nie pulak die datang biler die perlukan kite jer. maksudnya masa die susah die akan sibukk cari kiter..tapi! biler die senang, jangan harap laa, nak pandang kiter pown susah! contohnya, biler die terdesak sangat nak apeape such like book or ape ape, sebok sebok die cari, sedangkan kalau kite nak mintak tolong die memang tinggal harapan je lahhh , hahaha, act , kawan macam nie jenis pentingkan diri, asalkan ape yang die nak die dapat , kita nie sebagai kawan die , die buat don't know je ! hrrrmm! :<

KAWAN SEJATI



lastly, yeahhh this is the friends that i have been looking for ! ahaha xD susah nak cari kawan sejati , mungkin satu dalam seribu! tiraa tak pasti samaada tiraa da jumpe ke tidak kawan sejati? maybe ade,.. yaa kawan sejati always ade biler kiter susah or senang, die akan bagi nasihat biler kite perlukan, and die akan elakkan kite dari lakukan perkaraperkara yang boleh membawa kepada kemurkaan Allah, yeah this is what we called true friends, die akan selalu backup kiter, yeah tiraa ade SAGAS ! (shasha,anna,galuh,me,syika)! hehe... hope our friendship will stay foreverever, hahaha hope so.. :")


okey thats all , bende nie bukan tiraa cakapp sorangsorang untuk korang jer, tapi tiraa pown nasihatkan diri sendiri, tiraa mintak jauh la daripada sikapsikap kawan negatif pada diri tiraa nie, yaa everyone not perfect, thats because we have to learnt from the mistakes k, hum. byeee! salammm ! 


si penat menaip ~ Tiraa

Large Rainbow Pointer
all the things in this blog is belong to NURATHIRAH-Copyright ©2012